Luxe, jong en aantrekkelijk geprijsd

Geplaatst: Juni 17, 2015
Luxe, jong en aantrekkelijk geprijsd

Een ex-huurauto importeren uit Duitsland is een goed idee.
Veel mensen worden huiverig bij de gedachte aan het kopen van een ex-huurauto. Dat is jammer, want ze zijn voordelig. Bovendien zijn, met de blik van een expert en de fabrieksgarantie in gedachten, de risico's niets meer dan bij het importeren van een andere jonge occasion uit Duitsland.


Op ex-huurauto's zit een beetje een stigma. Ze zouden mishandeld worden en bovendien slecht onderhouden. Maar waarom zou een huurauto slechter worden behandeld dan een leaseauto? Waarom zou een huurauto überhaupt slecht worden behandeld? Omdat er veel verschillende mensen in rijden? Als u zelf wel eens auto heeft gehuurd, weet u dat je daar toch echt gewoon mee rijdt als met iedere andere auto. Daarnaast weet je bij het kopen van een gebruikte auto sowieso nooit hoe de vorige eigenaar ermee is omgesprongen.


Onderhoud

En het onderhoud? De grote verhuurbedrijven laten hun auto's bij de betreffende merkdealers onderhouden en zijn gebaat bij een goede prijs bij inruil. Zij voeren daarom stipt de service volgens het boekje uit. Daarnaast is er bij ex-huurauto's altijd nog het voordeel van hun (jonge) leeftijd. Ergo; er zit nog fabrieksgarantie op die overdraagbaar is en in ons land dus eveneens geldig is. Mocht er binnen de garantietermijn ooit een probleem optreden, dan kunt u gewoon bij de dichtstbijzijnde merkdealer aankloppen.


Het oordeel van de expert

Bovendien is het laatste oordeel van de aan te kopen auto altijd nog aan de expert. Wij controleren de auto zorgvuldig op cosmetische foutjes en voeren een technische keuring uit. Zeker, er is wel eens een ex-huurauto afgevallen (Jarhreswagen van de fabriek zijn net zo goed wel eens door de mand gevallen), maar veel vaker hebben wij klanten blij gemaakt met een auto die zijn eerste kilometers ooit als huurauto heeft gemaakt. Ons advies luidt dus; profiteer van het stigma op ex-huurauto's en de doorgaans lagere prijs die dat oplevert.Luxe, jong en aantrekkelijk geprijsd